Ανάσα για τα φυτά


Χρησιμοποιείστε ελαφρόπετρα στις κηποτεχνικές σας δραστηριότητες και βοηθήστε τα φυτά σας με ένα φυσικό προϊόν, είτε ως υπόστρωμα ή σε μίγμα με το χώμα. Χρησιμοποιείστε την ελαφρόπετρα για να φυτέψετε σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και πράσινους ταρατσόκηπους. Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από την χρήση της ελαφρόπετρας, εφαρμόστε την ως μείγμα και υπόστρωμα ταυτόχρονα στην ίδια εφαρμογή σε γλάστρες, κήπους, ζαρντινιέρες.

Με την έτοιμη για χρήση στο σπίτι ελαφρόπετρα σε συσκευασίες των 5 και 10 lt η κηπουρική στο σπίτι σας γίνεται πιο εύκολη, δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να μεγαλώσουν τα φυτά σας όπως ακριβώς πρέπει.

Βρες ένα σήμειο πώλησης

Εφαρμογές ελαφρόπετρας στο σπίτι

Ελαφροπετρα

Χρήση ως υπόστρωμα

Η χρήση της ελαφρόπετρας ως υπόστρωμα βοηθάει στην αποστράγγιση αποτρέποντας την συσσώρευση νερού στην βάση της γλάστρας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την περιττή υγρασία και το μούχλιασμα του ριζικού συστήματος. Στο εσωτερικό μιας άδειας γλάστρας τοποθετούμε υπόστρωμα ελαφρόπετρας 4-5cm ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας. Στην συνέχεια αδειάζουμε μέρος του φυτοχώματος της επιλογής μας, τοποθετούμε το φυτό και συμπληρώνουμε με χώμα.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ελαφροπετρα

Χρήση ως μείγμα

Με την προσθήκη ελαφρόπετρας στο φυτόχωμα, βελτιώνουμε τον αερισμό του ριζικού συστήματος, συγκρατούμε την υγρασία και ενισχύουμε τις ιδιότητες του φυτοχώματος. Παρασκευάζουμε μείγμα ελαφρόπετρας – φυτοχώματος σε αναλογία περίπου 30%-70%. Στο εσωτερικό μιας άδειας γλάστρας τοποθετούμε μέρος του μίγματος, τοποθετούμε το φυτό και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

Δείτε το βίντεο εδώ

oikiaLAVA

Έτοιμος σάκος για παραγωγή λαχανικών στο σπίτι

Η καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος είναι μια δημοφιλής πρακτική τα τελευταία χρόνια. Με την καλλιέργεια στους έτοιμους σάκους oikiaLAVA τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι σημαντικά, καθώς εξοικονομείται νερό και βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης στο αστικό περιβάλλον με περισσότερο οξυγόνο και πράσινο. Τοποθετούμε τον σάκο oikiaLAVA σε επίπεδη επιφάνεια. Πατάμε και χτυπάμε δυνατά τον σάκο με το χέρι στην επάνω επιφάνεια του, ώστε το υπόστρωμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στη συσκευασία. Ανάλογα με τον τύπο των λαχανικών/αρωματικών που θέλουμε να σπείρουμε ή να μεταφυτέψουμε σχεδιάζουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τις ανάλογες τρύπες ομοιόμορφα πάνω στον σάκο. Με κοπίδι κόβουμε το πλαστικό στα σημεία που σχεδιάσαμε και απομακρύνουμε το περιττό πλαστικό. Με ένα φτυαράκι αφαιρούμε κατάλληλη ποσότητα μείγματος ώστε να χωρέσει το προς μεταφύτευση φυτό. Ποτίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Το σπίτι σου. Φυσικά!

Εύχρηστες συσκευασίες ελαφρόπετρας 5 και 10 λίτρων όπως επίσης και έτοιμο μείγμα σε σάκο 14lt για την καλλιέργεια αρωματικών και λαχανικών, oikiaLava, προσφέρουν λύσεις για τις οικιακές καλλιέργειες και τους ερασιτέχνες κηπουρούς.

  • Οικιακή καλλιέργεια, χρήση ελαφρόπετρας σε φυτά ως υπόστρωμα και μείγμα με το χώμα
  • Έτοιμος σάκος καλλιέργειας λαχανικών και αρωματικών

ΦΥΤΩΡΙΑΚΗ-ΑΓΡοτικη χρηση

Η δουλειά σου. Καλύτερα!

Η ελαφρόπετρα είναι κατάλληλη για υπόστρωμα υδροπονικών καλλιεργειών, βελτιωτικό εδαφών, και συστατικό υποστρώματος φυτεμένων δωμάτων καθώς χρησιμοποιείται για την επικάλυψη εδαφών. Βελτιώνει τον αερισμό των ριζών, ενισχύει τις ιδιότητες του φυτού και βοηθάει στην αποστράγγιση.

  • Υδροπονικές καλλιέργειες
  • Βελτιωτικό εδαφών
  • Εφαρμογές καλοτεχνίας – Διαμόρφωση κήπων
  • Επικάλυψη εδαφών

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;